ENTREVISTEM A MONTSE MARTÍ

Entrevistem a Montse Martí, una espilenca del poble de Les Piles, que la feina l'ha anat conduint a poder gaudir d'un bonic lucre


 

-Com sorgeix el fet de començar a pintar els teus propis quadres?

-Ha sigut una prolongació de la feina de dissenyadora d'estampats, el meu ofici durant més de quaranta anys. Són varies les tècniques que hi fet serví per pintar, l'oli, acrílic i ara digital amb programes de fotografia i disseny.

-Què és el què t'inspira a l'hora d'enfrontar-te a un paper o pantalla en blanc?
-Buscant informació a través d'internet, llibres d'art, publicitat i fotografies.

-Les temàtiques que més et motiven quines són?
-Les florals són les més inspiradores per a mi.

-Organitzes les teves creacions per sèries, o cada quadre mostra algun moment concret, estat o emoció viscuda?
-Cada quadre és conseqüència d'algun moment en concret, sé com comença però mai sé com acabarà, és un procés creatiu.

-Com és el teu procés de treball des de l'inici de l'obra fins al final? Quines tècniques t'agraden més?
-Actualment és el digital, parteixo de fotos que hi fet jo, ho vaig desenvolupant fins que el treball el dono per acabat, jugo amb les imatges, la saturació del color...., aquest és el procés. La tècnica que m'agrada més és pintar l'oli.

-Hem vist ara aquest mes de maig una bonica exposició al Castell dels Comptes de Santa Coloma de Queralt. T'ha agradat poder exposar els quadres? Com t'has sentit?
-Vam inagurar el 17 de maig, no sabíem si agradaria o no, amb la Montse Rumbau, Joan Ballabriga i la Fina Veciana ens vam animar i ens vam arriscar.....i va ser un èxit tant per la crítica com per l'assistència de públic el dia de l'inauguració.

-Estaries disposada a realitzar una exposició aquí Les Piles per poder mostrar i vendre el teu art?
-Si i tant, disposada a fer a Les Piles l'exposició, tinc quadres nous, són decoratius i la seva principal característica és el color.

- Un consell per a joves emprenedors, artesans, o per alguna persona que de cop volgués canviar de rumb i li comença a atraure la pintura?
-Treballar molt, tots els començaments són difícils, a poc a poc i deixant fluir l'imaginació...., la tècnica és indiferent la que utilitzis, és important tenir disciplina, moltes hores de treball i amor a l'art.

A continuació veureu una petita mostra de quadres perquè veieu el tipus d'art de la Montse.

 

Moltes gràcies per les teves paraules i pel teu temps. Molta sort!!