DIMARTS A LA FRESCA ESTIU 2020

08/10/2020

DIMARTS A LA FRESCA ESTIU 2020

ELS DIMARTS A LA FRESCA

Un estiu més, el poble de les Piles ha pogut gaudir dels seus “DIMARTS A LA FRESCA”. Apostant per la cultura, tots els dimarts de juliol fins ara aquest últim dia 11 d’agost s’han anat fent cada setmana actuacions que han agradat molt als espilencs i a la gent dels pobles del voltant, gràcies a l’Ajuntament de les Piles i la Diputació de Tarragona.

Es va començar el dia 7 de juliol amb l’actuació dels Singtònics, i intentant afavorir al màxim la cultura de proximitat, el 14 d’agost va venir el grup SetDveu protagonitzat per l’Álvaro Baraca i la Roser Mestres que just són de Biure-Les Piles i Santa Coloma de Queralt, el dia 21 de juliol va venir el grup TÚSICA que va encantar a tothom i l’últim dimarts de juliol va venir Casio Efímer Band. Aquest últim és un grup d’artistes que ha nascut arran del confinament: la Carla Sendra, el Pol Pastor i el Jordi Aldomà i que van fer una barreja instrumental, dj. i amb una veu espectacular.

La gent va estar molt contenta que, tot i la situació sanitària que estem vivint, es fessin aquests concerts. Aleshores des de l’Ajuntament es va decidir fer una sorpresa: incorporar una actuació en secret, dins d’una caminada nocturna des de les Piles fins a la font de Biure. Aquesta, que es fa cada any coincidint amb la lluna plena, es va fer el dia 4 d’agost per continuar allargant el bon regust dels dimarts a la fresca, i on el cantautor estrella va ser en: Fito Luri.

Finalment, es va decidir concloure aquestes actuacions d’estiu amb una sortida nocturna cap a la font de Llorach per veure la pluja d’estels i també la dansa. Just abans d’arribar a la font de Llorach, una escenografia de llums en mig del camí-bosc, preparada amb l’ajuda del Pau del Danseu Festival, i l’espectacle de dansa dirigit per Joan Ferre, van fer assaborir un petit tastet d’aquesta dansa que tant agrada i que ens recorda al Danseu Festival. Aquest any degut al covid-19 s’han hagut de modificar les dates, però aviat podrem gaudir de la seva 8a edició, com sempre, aquí les Piles. Serà el primer cap de setmana de setembre (4,5 i 6 de setembre) tot i que durant la setmana ja s’anirà respirant l’ambient de dansa per diversos indrets del poble. Hi haurà variacions respecte a altres anys pel tema sanitari, però no per aquest motiu deixarà de ser espectacular com sempre. Si voleu més informació consulteu a danseufestival.com

 

Esther Alcaraz – Turisme i Cultura – Ajuntament de les Piles