LA FESTA MAJOR DE LES PILES 2019

11/09/2019

LA FESTA MAJOR DE LES PILES 2019

Aquest dimecres 11 de setembre amb l'esmorzar popular i l'ofrena a la senyera s'han conclòs tots els actes festius que es van iniciar aquest cap de setmana passat a la Festa Major de Les Piles, sota el lema #somdesecà
Les activitats prèvies ja van començar fa setmanes, on la gent del poble, i el nou equip de regidors, van liderar una bonica idea de banderoles de roba com a nou guarniment per donar protagonisme a la placeta del forn. Aquestes banderoles es van realitzar amb l'ajuda dels espilencs que van reunir roba, van realitzar els retalls, les van cosir, i després l'ajuntament va ajudar a col·locar-les.
Ha estat un cap de setmana molt actiu, on hi ha hagut activitats per a tots els públics. Es va iniciar amb el tradicional sopar de disfresses, on més de 150 persones es van reunir per sopar, i al final d'aquest, es van obsequiar premis a la gent millor disfressada segons tres categories d'edat.
El grup de música Tússica que va venir després del sopar a cantar versions, ha deixat una molt bona petjada, ja que els espilencs han demanat que tornin.

S'han inclòs noves activitats que han tingut molt d'èxit. Una de les noves incorporacions ha sigut una gimcana familiar organitzada per Drac Actiu, on l'eina que s'utilitzava per a poder realitzar-la era un GPS que anava marcant les pistes de petits tresors, per després poder descobrir l'enigma final. Aquesta ha agradat moltíssim a les famílies, i han demanat de continuar-la mantenint per a altres edicions, així com el posterior vermut popular organitzat per l'Ajuntament, que també ha agradat molt com a nova proposta.

Els jocs de la canalla, la xocolatada i les havaneres han continuat sent un clàssic exitós. On, entremig d'aquest, un grup de jovent del poble va incorporar una nova activitat al safareig: Beer pong.
Després del sopar del jovent, es va reintroduïr l'antiga batucada per anar animant ja a la gent del poble, i conduir-la fins a la carretillada dels Diables Keresus.

  
El gran concert de la nit va començar poc després, tot i que feia fred, els AUTOPUTS, van saber com fer escalfar i gaudir a la gent de la seva bona música i posada en escena. Fa ja uns anys que venen a actuar a les Piles per la festa major, però aquest any és l'últim, ja que pleguen.


El DJ Àlex Gassol després dels Autoputs també va saber molt bé com continuar la festa!
L'endemà diumenge van venir els gegants de Santa Coloma de Queralt amb el grup els arreplega gegants, i juntament amb els grallers de Santa coloma de Queralt i la Cuca fera de les Piles van fer una cercavila ben eixerida. Després d'això, les tres posteriors activitats quasi simultànies, estaven pensades per donar lucre a tots els públics: la holy party, el cafè concert al cafè, i la santa missa.
A la tarda, els més petits van anar a ballar a la piscina a la festa de cloenda amb l'Estela Garcia i en Ramon, i en acabar, tots cap a la sala del cafè al ball de Festa Major i esperant per a ballar el ball del fanalet amb els avis, pares i néts.