FOCACCIA DE ROMANÍ

FOCACCIA DE ROMANÍ, RECEPTA de www.dani.es

INGREDIENTS:

- 1 kg de farina

- 2 cullerades de romaní

- 2 cullerades de pebre rosa

- 25 g de ceba seca en escates i sinó doncs ceba fresca en juliana

- 50 g de llevat fresc

- 2 tasses d'aigua

- 1/2 tassa d'oli d'oliva

- 1 cullerada sal fina

- Sal gruixuda

ELABORACIÓ:

En una superfície antiadherent col·loquem la farina formant un cercle. Afegim la sal a les vores i en la part central deixem caure el llevat dissolt en una tassa d'aigua a temperatura ambient. Amassem bé i deixem reposar la massa durant 10 minuts amb un drap humit a sobre.

Un cop reposada, afegim el romaní, el pebre rosa (prèviament picat), les escates de ceba, l'oli i anem afegint aigua a mesura que anem pastant fins aconseguir una textura uniforme.

En una placa de forn allarguem la massa amb la forma que més ens agradi i la pintem amb oli d'oliva.

Empolvorem una mica de sal gruixuda, una mica mes de romaní i tornem a tapar la massa amb el mateix drap fins que ens dupliqui la mida. Un cop hagi fermentat, cuinem la massa al forn prèviament escalfat a temperatura mitjana sobre uns 30 minuts. Deixem que es refredi, la empolvorem amb romaní i ja estarà a punt per servir.

Menu