MANDONGUILLES DE BLEDES I CIGRONS AMB CARXOFES I SALSA VERDA

MANDONGUILLES DE BLEDES I CIGRONS AMB CARXOFES I SALSA VERDA , Recepta de la cuinera Teresa Carles

INGREDIENTS PER A LES MANDONGUILLES:

 

200 g de bledes

500 g de cigrons cuits

1 ceba mitjana

100 g de xampinyons

1 gra d’all

Julivert

2 ous

Sal

Pebre

nou moscada

canyella molta

100 g de pa ratllat

farina

INGREDIENTS PER A LA SALSA VERDA:

75 ml d’oli d’oliva

30 g d’alls

75 g de julivert

250 g de ceba

25 g de farina

40 g d’ametlles torrades

40 g d’avellanes torrades

750 ml de caldo vegetal

sal

INGREDIENTS PER A LA GUARNICIÓ:

5 carxofes

100 g de pèsols

ELABORACIÓ:

Per a les mandonguilles: netegeu i talleu les bledes a trossos petits, i bulliu-les amb aigua i sal. Quan estiguin cuites, escorreu-les i deixeu-les refredar. Mentrestant, tritureu els cigrons. Peleu la ceba, els xampinyons, l’all i el julivert.

Bateu els ous i barregeu-los amb les bledes, els cigrons, la ceba, els xampinyons, l’all i el julivert. Rectifiqueu-ho de sal i amaniu-ho amb un pensament de pebre, canyella i nou moscada. Espessiu-ho amb el pa ratllat i deixeu-ho reposar. Finalment, formeu les mandonguilles amb les mans, passeu-les per farina i fregiu-les.

Per a les carxofes i els pèsols: peleu les carxofes, traient-ne les fulles dures, les puntes i els troncs. Mantingueu-les amb aigua freda, amb força julivert mentre feu aquesta operació, perquè no s’oxidin. Partiu-les en quatre trossos i bulliu-les amb aigua i sal durant 15 minuts, aproximadament. Escorreu-los i reserveu-los. Mentrestant, bulliu els pèsols durant 3 minuts. Escorreu-los i refredeu-los amb aigua i gel.

Per a la salsa verda: salteu la ceba picada amb oli d’oliva. Piqueu els alls, el julivert, les ametlles i les avellanes, i afegiu-ho al sofregit de ceba. Afegiu-hi la farina i barregeu bé per evitar que s’hi formin grumolls. Seguidament, afegiu-hi el caldo vegetal i deixeu-ho bullir durant uns minuts.

Muntatge: a la mateixa paella amb què s’ha elaborat la salsa verda, afegiu-hi les mandonguilles, les carxofes i els pèsols. Deixeu-ho refredar uns minuts fins que faci xup-xup. I ja estarà.

Menu