OUS DE XOCOLATA CASOLANS (fets amb globus o bé amb una llimona de motlle)

OUS DE XOCOLATA CASOLANS, fets amb globus

*Avantatge de fer-ho amb globus: es pot fer de la mida que volem, si es tria més gran, s'ha de posar més quantitat de xocolata)

*alternativa al globus, llimona com a motlle: partir una llimona, buidar-la i fer-la servir de motlle, posar plàstic o cacao en comptes d'oli com explica la recepta amb el globus. Posteriorment ajuntar amb xocolata les dues parts)

INGREDIENTS:

- 300 gr. de xocolata negra per a fondre
- oli d'oliva
- decoracions per a la xocolata
- globus
- bastonets de fusta de broquetes
- gots 

ELABORACIÓ:

Inflem els globus just perquè tinguin la grandària de la mida de l'ou que volem i els rentem. Heu de tenir en compte que després quedaran més grans pel gruix de la xocolata.

Punxem un escuradents de broqueta travessant la part que queda damunt del nus i “pintem” els globus amb oli d'oliva. Així facilitem que el globus es desenganxi de la xocolata quan aquest estigui dur.

Posem 150 grde xocolata trossejada en un bol, aquí és in després submergirem els globus de xocolata. Ho fonem al microones a baixa potència, removent cada 30 segons. No ha de quedar massa calent.

A continuació, agafem el primer globus, el cobrim amb xocolata, ajudant-nos amb una cullera si és necessari i ho deixem penjant al got, de manera que quedi la broqueta creuada a fora del got. És important que la xocolata no toqui cap de les parets del got. Repetim l'operació amb la resta de globus. (adjuntem imatge per ajudar a comprendre-ho)

Una vegada els acabem, els fiquem a la nevera com a mínim 10 minuts, fins que es solidifiqui bé la xocolata.

Fonem els altres 150 gr e xocolata i els hi donem una altra capa als nostres ous de Pasqua, així ens assegurem que no es trenquin quan punxem el globus. Però aquesta vegada a més, aprofitarem per a decorar els ous de xocolata, empolvorant els “toppings” (trossets de fruits secs, macarronets de colorins....) que hàgim triat just després de submergir-los en la xocolata.

De nou, ho col·loquem penjant en el gots i a la nevera.

Quan estiguin ben durs només hem de llevar el pal de broqueta, fer un foradet a la part que sobresurt del globus perquè vagi sortint l'aire. I ja finalment, amb molta cura anem desenganxant el globus de les parets, us podeu ajudar amb l'escuradents de broqueta.

Esperem que gaudiu molt d'aquests ous de xocolata negra i passeu una bona estona grans i petits!!